RAFAEL GARRIGÓS GARCÍA

Comença els seus estudis musicals a l'escola de música de la Unió Musical Santa Cecília d'Enguera, continuant en els conservatoris de Xàtiva, València, Madrid, Granada i Múrcia, en les especialitats de trompa, Piano, Composició, Direcció de Cors i Direcció d'Orquestra , obtenint premi extraordinari en Composició i Direcció de Cors.

Ha estat director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint actualment la seva destinació en el Conservatori Professional "Guitarrista José Tomás" d'Alacant on imparteix les assignatures de Direcció Simfònic-Coral, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.

Com a director titular ha dirigit les bandes de Callosa d'en Sarrià, Altea, Mutxamel, Banda Unió Musical d'Agost, i Unió Musical de Canyada (Alacant), i els cors de Benidorm i Crevillent. En l'actualitat és director de la Unió Musical Santa Cecília d'Enguera (València), i de la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València). A més, treballa com a director musical amb la companyia d'Òpera i Sarsuela "Companyia Lírica d'Andalusia" amb la qual ha dirigit, entre d'altres, interpretacions de sarsueles com "El nen Jueu", "La Revoltosa", "La Revetlla de la Coloma" , "Aigua, azucarillos i Agurdiente". Amb aquestes agrupacions ha aconseguit, entre d'altres, dotze primers premis en importants concursos musicals, i ha realitzat gires de concerts per Itàlia, França i Portugal.

Al maig de 2013 va ser professor del Curs de Direcció de Banda del "I Seminari Internacional en Formació per a Directors i Intèrprets de Bandes Musicals" celebrat a la Ciutat de Sant Joan de Pastura (Colòmbia), impartit a 50 directors de Bandes de la Regió de Nariño.
Des de 2013 és convidat a impartir diversos cursos de Direcció per a directors de banda a Itàlia en col·laboració amb la ANBIMA (Federació Nacional Italiana de Bandes). També ha impartit cursos de Direcció a Espanya, "Curs de Direcció" per professors del Conservatori Professional de Música de Les Palmes de Gran Canàries, "Curs de Direcció" per professors del Conservatori Professional de Jaén, etc. Continuant la tasca pedagògica de la Direcció, durant els propers anys impartirà nous cursos de direcció en diferents països.

Durant 2013 ha estat seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. És autor de publicacions pedagògiques que formen part de programes d'estudi de diferents conservatoris, i ha compost obres per a diferents agrupacions musicals. Ha format part de jurats de nombrosos concursos i certàmens musicals a Espanya i Itàlia.