Dissabte 27 de març a les 12.00 va tindre lloc el segon concert del cicle “Música a la Llum – Concerts a la Casa de la Música”, que organitza Bankia al costat de la FSMCV i l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

L’Ensemble de Flautes de la SOCIETAT INSTRUCTIVA UNIÓ MUSICAL DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA va ser l’encarregat d’oferir el segon d’aquest cicle de 15 concerts que se celebraran en la nova seu de la FSMCV, amb la participació de grups de xicotet format pertanyents a societats musicals federades.

El concert ha demostrat també que el món de la música, I més concretament el de les bandes, no pot quedar al marge de l’empoderament de les dones i menys en ple segle XXI. És per això que iniciatives com les de l’Ensemble són beneficioses al igual que totes les propostes que nascudes des de la FSMCV fomenten la inclusió de la dona en les nostres bandes. Aixi una part del programa ha estat pensat perquè girara al voltant de la figura de la dona, com pot ser «La xica d’Ipanema» d’Antonio Carlos Jobim, fragments de l’òpera «Carmen» de Bizet, o el prelude de «La Revoltosa», de l’alacantí Ruperto Chapí. A més, s‘ha realitzat un arranjament d’una cançó de les nostrescompositores més il·lustres, Matilde Salvador.

Un concert molt agradós el que han oferit les nostres joves músics valleres en un mes que celebrem també el Dia Internacional de la Dona i també el naixement de Matilde Salvador.

L’Ensemble, de flautes, ha oferit el següent programa:

Xicoteta serenata nocturna …………………………….. W.A. Mozart

La Revoltosa ………………………………………………….. R. Chapí

Fragments de l’òpera Carmen …………………………. G. Bizet

Obertura de Nabucco ……………………………………… G. Verdi 

Danse  des mirlitons ……………………………………….. P. Tchaikovsky 

Dorm ………………………………………………………………. M. Salvador, arr.: C. Sancho

La xica d’Ipanema …………………………………………….A. C. Jobim

components de l’ensemble

Angela Palomares Almiñana

Vera Pellicer Pons

Laura Sansaloni Blasco

Claudia Escrihuela Almiñana

Anna Estornell Sala

Julia Nadal Hijarro

Director: Carlos Sancho Cantus